expand_less

 

   

Bezienswaardigheden & Vakantie in de Dolomieten & Zuid-Tirol

Meer dan 8000 burchten en kastelen, meer dan 100 musea en expositieplaatsen, duizenden kerken en kapellen – Zuid-Tirol en de Dolomieten zijn een waar paradijs voor iedereen die geïnteresseerd is in cultuur en is rijk aan bezienswaardigheden. Ongelooflijk wat moeder natuur toch allemaal geschapen heeft: steile bergtoppen, bloeiende alpenweiden, heldere bergmeren – een droom voor degenen die op zoek zijn naar rust en ontspanning, een droom voor grote en kleine natuurliefhebbers. De combinatie van bezienswaardigheden en activiteiten die er in Zuid-Tirol en de Dolomieten vallen te ontdekken is uiterst veelzijdig. Om ervoor te zorgen dat u zowel tijdens een vakantie in de zomer als tijdens een vakantie in de winter in de Dolomieten / Zuid-Tirol niets overslaat, volgen hieronder onze tips voor leuke bezienswaardigheden.

meer weten

Naar de themahotels

Skier dans les Dolomites

Skigebieden in de Dolomieten

De fijnste pistes, ingebed in een uniek bergdecor, nodigen uit tot pure ski- en snowboardpret tijdens een wintervakantie in de Dolomieten - Zuid-Tirol. In de Dolomiti Superski skicarrousel treft u wintersportgebieden van internationale faam aan en vakantieadressen van topniveau voor alle carvings- en skifans in elke leeftijdscategorie en op elk bekwaamheidsniveau. Maar ook snowboarders komen in de skigebieden van de Dolomieten gegarandeerd niets tekort. Innovatieve en originele funparken zijn een trekpleister voor een breed publiek uit de hele Europese freeski- en snowboardwereld.
Skigebieden in de Dolomieten
Wandelen in de Dolomieten

Wandelen in de Dolomieten

De schoonheid van de bleke majestueuze bergen van de Dolomieten en de zacht glooiende alpenweiden die in de zomermaanden uitnodigen tot wandelen in de Dolomieten is fascinerend. 360 graden uitzichten, hoog alpine tochten, berghutwandelingen, gezinswandelingen, themawandelingen en authentieke berghutten – de beste voorwaarden voor een zomervakantie in de Dolomieten, Zuid-Tirol.
Wandelen in de Dolomieten
Lago di Braies / Pragser Wildsee

Lago di Braies / Pragser Wildsee

Aan de noordelijke rand van het natuurpark Fanes-Sennes-Prags op amper 1500 m hoogte boven zeeniveau gelegen en omgeven door de bleke toppen van de Dolomieten, bekoort het meer Lago di Braies / Pragser Wildsee met zijn diepblauwe, licht smaragdkleurige water en zijn idyllische ligging aan het eind van het gelijknamige Pragserdal. Het hele jaar door lokt de „Parel van de Dolomietenmeren”, zoals het meer ook genoemd wordt, duizenden bezoekers naar zijn oevers en maakt het imposante bergpanorama dat zich aftekent sprakeloos. 
Lago di Braies / Pragser Wildsee
Tre Cime di Lavaredo / Drei Zinnen

Tre Cime di Lavaredo / Drei Zinnen

In Alta Pusteria / Hochpustertal staat fanatieke bergbeklimmers en kletterenthousiastelingen menige uitdaging te wachten, vooral natuurlijk de kern van de Dolomieten: de wereldbekende Tre Cime di Lavaredo / Drei Zinnen, bezienswaardigheid nummer 1 van Hochpustertal. De Tre Cime / Drei Zinnen zijn vandaag de dag heel makkelijk te bereiken: genieters geven er de voorkeur aan om met de auto of per bus over de tolweg van Misurina naar de berghut Auronzo te rijden. Actievere vakantiegangers beslissen een meerurige wandeling te maken beginnend vanuit het Fischleintal in Sexten of het Rienztal in Toblach.
Tre Cime di Lavaredo / Drei Zinnen
Gletsjermummie Ötzi

Gletsjermummie Ötzi - De ijsman

Lange wachtrijen bij de ingang van het Zuid-Tiroolse Archeologiemuseum in Bolzano / Bozen zijn het bewijs: hier kan een bijzondere vondst bewonderd worden, die duizenden mensen aantrekt: Ötzi, de belangrijkste mummie van de wereld. Met hem en de andere museumstukken die er tentoongesteld worden biedt het museum informatieve toegang tot de wereld van de archeologie. Een bezienswaardigheid die u zowel tijdens de zomer- als tijdens de wintervakantie kunt opzoeken.
Momie Otzi
De tuinen van Schloss Trauttmansdorff

De tuinen van Schloss Trauttmansdorff

100.000 bloemen in de allermooiste kleuren bloeien het hele jaar door in de mooiste tuinen van Italië, de tuinen van Schloss Trauttmansdorff. Gelegen in de kuurstad Merano / Meran heerst er in deze tuinen een mediterraanachtig klimaat, waardoor het mogelijk is dat er alpine planten naast palmen groeien.
Schloss Trauttmansdorff
Fietsvakantie in de Dolomieten

Fietsvakantie in de Dolomieten

Echte fietsavonturen voor groot en klein hebben de afzonderlijke vakantieregio’s in de Dolomieten in het warmere jaargetijde te bieden. Mountainbikers vinden een keur aan ongewone trails in de spectaculaire bergwereld, terwijl gezinnen en plezierfietsers de prachtige fietspaden in het dal kunnen verkennen.
Fietsvakantie in de Dolomieten
De klimaattunnel Prettau

De klimaattunnel Prettau

Zuiverdere en frissere lucht dan in de klimaattunnel in Prettau in Valle Aurina / Ahrntal is er bijna nergens. Diep aan de koele binnenkant van de berg, op 1100 m diepte, wordt mensen die last hebben van astma, hooikoorts of mensen met allergieën pollenvrije lucht geboden en tegelijkertijd een plaats van ontspanning. Wat dacht u ervan om tijdens de volgende zomervakantie een “snuiftocht” naar de klimaattunnel te maken?
Klimaattunnel Prettau
Messner Mountain Musea

Messner Mountain Musea

De geschiedenis en de kunst van het bergbeklimmen, de fascinatie van het bergbeklimmen op zich, bergvolkeren uit de hele wereld, de bergen in het teken van de wereldoorlogen – in elk Messner Mountain Museum staat het thema bergen centraal. Dit is wereldwijd een unieke museumstructuur, dit project van de extreme bergbeklimmer Reinhold Messner. Juval, Dolomites, Ortles, Firmian, Ripa en Corones, zo luiden de namen van de afzonderlijke musea, zijn unieke bezienswaardigheden en altijd een bezoek waard.
Messner Mountain Musea