expand_less

 

   

Fietsen in de Dolomieten & Zuid-Tirol

Fietsvakantie in de Dolomieten & Zuid-Tirol

In Zuid-Tirol en de Dolomieten vindt u een waar paradijs aan pittige fietstochten en heerlijke fietspaden. Hier bent u verzekerd van onvergetelijke mountainbiketochten op berghoogten en naar kristalheldere meren. De moeite van het klimmen wordt beloond met schitterende uitzichten.

Beleef de mooiste routes tijdens een fietsvakantie in Zuid-Tirol: fiets door de dalen omhoog tegen de berg op en over de bergweiden. Zo wordt fietsen in Zuid-Tirol en de Dolomieten echt leuk! Ook de talrijke fietspaden zoals de Via Claudia Augusta of de Pustertaler Radweg zullen zeker bij u in de smaak vallen.

Ondertussen bieden Zuid-Tirol en de Dolomieten ook fietsacademies, mountainbikescholen, freeride & downhill parcoursen, professionele fietsverhuur, mountainbike-kaarten en een reusachtig fietspadennetwerk voor rustig fietsen, ideaal voor gezinnen en groepen. Het leukste ervan is dat de trein of ook particuliere fietsshuttles fiets en fietser weer comfortabel terugbrengen naar het vertrekpunt. Uw fietsvakantie in de Dolomieten en Zuid-Tirol wordt zo gegarandeerd een droomvakantie.

meer weten

Naar de Fietshotels

Drauradweg

Fietsvakantie door in de Dolomieten

 

Fietsen in Zuid-Tirol en de Dolomieten – Neem een kijkje

Er is haast geen betere manier om Zuid-Tirol en de Dolomieten te ontdekken dan op de fiets. Voortreffelijke fietspaden leiden door de afzonderlijke Zuid-Tiroolse plaatsen, door bloeiende boomgaarden en ook door schaduwrijke bossen naar boven naar de mooiste uitkijkpunten van de vakantieregio’s en naar prachtige meren. Het fietspadennetwerk, dat de hoofddalen in de streek verbindt, is bijzonder dicht, zoals bijvoorbeeld de Pustertaler Radweg, die het meest geschikt is voor gezinnen met kinderen en die van Mühlbach naar Lienz (Oostenrijk) loopt of de Vinschger Radweg die in de kuurstad Merano / Meran uitkomt. Op de terugweg, nee dan hoeft u niet meer te fietsen, in beide gevallen kunt u comfortabel met de trein terug. En ook veeleisende mountainbikers komen tijdens het fietsen in de Dolomieten en Zuid-Tirol volledig aan hun trekken: wat dacht u bijvoorbeeld van een echte toffe bergafdaling, namelijk de downhill-trail Herrensteig in Kronplatz? Tijdens een fietsvakantie in Zuid-Tirol bent u verzekerd van fiets- en mountainbikeroutes met prachtige uitzichten die naar de mooiste plekjes leiden, waarbij het helemaal om het even is of u een plezierfietser of een avontuurlijke fietser bent.

 

Aanbevolen hotels voor een fietsvakantie in Zuid-Tirol


Tips voor uw vakantie in Zuid-Tirol en de Dolomieten