expand_less

 

   

Tre Cime di Lavaredo / Drei Zinnen in de Dolomieten

Trekpleister voor kletteraars en wandelliefhebbers

De Tre Cime / Drei Zinnen in het gelijknamige natuurpark zijn een van de meest markante bergformaties, zo niet absoluut de markantste bergformatie in de Dolomieten. Geen wonder ook dat dit natuurhoogtepunt eveneens het symbool van het UNESCO Wereldnatuurerfgoed de Dolomieten is.

Al in 1869 werd de Große Zinne voor de eerste keer met succes beklommen en wel door Paul Grohmann uit Wenen en zijn bergkameraden Franz Innerkofler uit Sexten en Peter Salcher uit Luggau. Na 2 uur en 55 minuten bereikten zij de top. Het duurt dan nog tot 1879 wanneer Michl Innerkofler uit Sexten en Georg Ploner uit Schluderbach de westelijke piek bestijgen. En met succes. Michl Innerkofler was het dan ook die samen met zijn broer Hans in 1881 de Kleine Zinne, de moeilijkste van de drie, besteeg.

Sindsdien oefenen deze bergen in de Sextner Dolomieten, op de grens tussen de provincie Belluno en Zuid-Tirol, steeds weer een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op gepassioneerde kletteraars en plezierwandelaars uit de hele wereld. Door de aanleg van de 7 km lange tolweg van Misurina naar boven naar de Auronzohut zijn de Tre Cime / Drei Zinnen afhankelijk van de weersgesteldheid van midden mei tot ver in oktober ook makkelijk bereikbaar.

meer weten

Hotels in Alta Pusteria

Belangrijkste gegevens:
Grande Cime [Grote piek]: 2999 m
Cime Ouest [Westelijke piek]: 2973 m
Petite Cime [Kleine piek]: 2857 m

Panorama Tre Cime di Lavaredo

 

Rondwandeling om de Tre Cime / Drei Zinnen – Een must voor elke bergliefhebber

Dit wordt beschouwd als één van de meest geliefde wandelroutes in de Dolomieten en is een trekpleister voor bergbeklimmers, kletteraars en natuurliefhebbers. De tocht rond de Tre Cime / Drei Zinnen.

Eenmaal bij de op 2320 m gelegen Auronzohut aangekomen – met eigen vervoer (auto) of met het openbaar vervoer (lijnbus) – bevindt u zich reeds aan de zuidelijke bergrug van de Tre Cime di Lavaredo / Drei Zinnen. Van daaruit leidt het wandelpad eerst over het pad nr. 101 in de richting van de berghut Lavaredo en dan naar boven naar Paternsattel. Op een hoogte van ca. 2450 m zal iedereen hier eerst blijven staan en van het beroemde schouwspel van de machtige en steil afhellende noordwand van de Tre Cime / Drei Zinnen genieten en proberen om de mooiste foto van de pieken te nemen.

Nu kunt u beslissen of u meteen de weg naar links naar de kleine piek en aan het meer voorbij naar de „Lange Alp“ neemt en zo de Drei Zinnen rondwandeling voortzet of dat u even afdwaalt en de weg omhoog naar de beroemde Dreizinnenhut neemt. Ook van daaruit leidt het pad nr. 105 dan in de richting van de „Lange Alp“, ook „Lange Alm“ genoemd. Over de westkant van de Drei Zinnen leidt het wandelpad weer terug naar het beginpunt op de parkeerplaats bij de Auronzohut. 

 

Aanbevolen hotels voor een bezoek aan de Drei Zinnen


Nog meer tips die u tijdens een vakantie moet inplannen