expand_less

 

   

Ötzi – het Zuid-Tiroolse Archeologisch Museum

Alleen al de lange wachtrijen die men bij de ingang van het Zuid-Tiroolse Archeologisch Museum in Bozen aantreft zijn het bewijs dat hier iets heel bijzonders te bezichtigen valt: namelijk Ötzi, de publiekstrekker van het museum, die ouder is dan alle Egyptische mummies. Zijn leeftijd wordt geschat op meer dan 5000 jaar.

Het was in het jaar 1991 toen de mummie door het Duitse echtpaar Simon op de Hauslabjoch, in de buurt van de Oostenrijks-Italiaanse grens, ontdekt werd. Aan de vindplaats in de buurt van het Ötztal onder de Similaungletsjer dankt de mummie dan ook zijn naam: „Ötzi”.

Vandaag de dag kan „Ötzi” in het Zuid-Tiroolse Archeologisch Museum in Bozen in een verduisterde ruimte door een gepantserde glasplaat heen bezichtigd worden. Op de andere verdiepingen worden ook de oorspronkelijke vondsten zoals zijn kledingstukken en jachtwapens tentoongesteld en uiteraard kan ook de geschiedenis van de man uit het ijs daar nagelezen worden. De vroege steentijd, d.w.z. de tijd waarin Ötzi leefde, komt in het Archeologisch Museum ruimschoots aan bod.

Het museum biedt ook een blik op de vroege geschiedenis van het zuidelijke Alpengebied van ongeveer 15.000 v.Chr. tot de Karolingische tijd omstreeks 800 n.Chr. Interessant dus voor alle cultuur- en geschiedenisliefhebbers onder u.

meer weten

Hotels in Bozen en omgeving

Belangrijkste gegevens:
Openingstijden:
Geopend van dinsdag tot zondag
van 10.00 tot 18.00 uur
Laatste toegang: 17.30 uur

Ötzi de gletsjermummie