expand_less

 

   

Lago di Braies / Pragser Wildsee in de Dolomieten

Filmdecor, mooiste Alpenmeer, trekpleister voor toeristen

Het meer Lago di Braies / Pragser Wildsee is één van de mooiste meren van Zuid-Tirol. Gelegen op een hoogte van ongeveer 1500 m boven zeeniveau in het schilderachtige Alta Pusteria / Hochpustertal bekoort dit bergmeer met zijn turkooisgroene kleur en door het imposante Seekofelmassief (2810 m) dat het meer omringt.

Zowel in de zomer als in de winter is de Lago di Braies / Pragser Wildsee een trekpleister voor wie op zoek is naar ontspanning, natuurvrienden en wandelliefhebbers. Het meer, met een gemiddelde diepte van 18 m, meet op het diepste punt 36 m. Hoewel de Lago di Braies / Pragser Wildsee op de lijst van de zwemmeren van Zuid-Tirol staat, zijn er maar weinigen die een sprong in het koude water wagen.

Het blauwgroene meer in het pittoreske Pragserdal wordt ook graag de „Parel van de Dolomietenmeren” genoemd. Het was altijd al een geliefde aanleiding voor een foto ook voordat filmteams het prachtige meer in het vizier kregen. Een grote rol speelt het meer op dit moment in de Italiaanse televisieserie „Un passo dal cielo“.

meer weten

Hotels voor een bezoek aan de Pragser Wildsee

Belangrijkste gegevens:
Hoogte: 1469 m boven de zeespiegel
Oppervlakte: 31 ha
Maximale diepte: 36 m
Gemiddelde diepte: 17 m
Categorie: Bergmeer

Lago di Braies in de Dolomieten

 

Wandeling aan de Lago di Braies / Pragser Wildsee

De rondwandeling om de Lago di Braies / Pragser Wildsee is pure wandelpret voor jong en oud en vereist geen bijzondere conditie. De wandeling kan zowel in wijzerzin (oftewel met de klok mee) als in tegenwijzerzin (oftewel tegen de klok in), zoals hierna beschreven, ondernomen worden. Van het Hotel Pragser Wildsee loopt u eerst over een breed wandelpad langs de oever van het meer, voorbij het kleine kapelletje tot de splitsing naar Grünwaldtal. Tot hier is het pad ook kinderwagenvriendelijk. Eenmaal bij de zuidelijke oever van het meer aangekomen nodigt een kleine weide aan de oever uit om te ontspannen. Nu wordt het pad wat smaller en leidt het over trappen dicht tegen de rotswand aan over de oostelijke oever van het meer verder tot aan het beginpunt bij het Hotel Pragser Wildsee, waar u na ongeveer 1,5 uur gaans weer arriveert. 

 

Aanbevolen hotels voor een bezoek aan de Lago di Braies / Pragser Wildsee


Nog meer attracties in Zuid-Tirol