expand_less

 

   

De tuinen van Schloss Trauttmansdorff in Meran / Merano

De botanische tuinen van Trauttmansdorff strekken zich over een terrein van 12 hectare uit en horen bij de meest populaire vakantiebestemmingen van Zuid-Tirol.

In 4 verschillende tuingebieden, elk met een eigen thema, kunt u planten uit de hele wereld bewonderen. Van Zuid-Tiroolse landschappen en olijvenbossen tot Engelse tuinen, hier maar u een reis naar nieuwe werelden. Interessante informatie over de aanwezige flora krijgt u bijvoorbeeld tijdens een leerzame multimediashow in de grot. Kunstenaars hebben prachtige paviljoens ontworpen, die de tuinen van Schloss Trauttmansdorff een schier sprookjesachtig karakter geven. 

Midden in dit exotische oord ligt Schloss Trauttmansdorff. Het werd in 1850 door de gelijknamige graaf uit middeleeuwse ruines opgebouwd en met neogotische elementen uitgebreid. Op de zuidwestelijke zijde zijn de middeleeuwse muren nog te herkennen. Binnen deze muren, waar in de 19de eeuw keizerin Sissi graag haar vakantie doorbracht, bevindt zich tegenwoordig het Touriseum: een museum dat de geschiedenis van het Tiroolse en Zuid-Tiroolse toerisme tot leven brengt. In 2006 werd het zelfs voor de „European Museum Award“ genomineerd. Het bezoek aan het museum is in de entreeprijs voor de tuinen inbegrepen.

meer weten

Hotels / Accommodaties in Meran

Schloss Trauttmansdorff

Bloem