expand_less

 

   

Skigebieden in de Dolomieten & Zuid-Tirol

Liggend aan de zonnige kant van de Alpen bieden de Dolomieten een bijzondere winter met veel attracties voor uw skivakantie in Zuid-Tirol, zoals zwarte afdalingen, vloedlichtpistes en coole snowboardparken. Sneeuwgarantie tot laat in het voorjaar en daar komt nog een onweerstaanbaar panorama bij - winterpret kan niet groter zijn. 

Absoluut hoogtepunt in de Dolomieten is de skicarrousel Dolomiti Superski, die maar liefst 16 skigebieden omvat, waar alleen met een skipas geskied kan worden. Bijzonder vermeldenswaardig onder de skigebieden in de Dolomieten zijn natuurlijk Val Gardena / Gröden, Plan de Corones / Kronplatz en Alta Badia / Gadertal, die tot de meest gerenommeerde wintersportbestemmingen horen. Iets bijzonders voor een skivakantie in de Dolomieten zijn echter ook de vele kleine skigebieden, zoals in Alta Pusteria / Hochpustertal of bijvoorbeeld op Alpe di Siusi / Seiser Alm. Een absolute must tijdens een skivakantie in Zuid-Tirol: de Sellaronda, de bekende skitocht rondom het Sellamassief, waarmee de vakantieregio Alta Badia / Gadertal zelfs als winnaar van de test in de categorie „Beste skitocht“ uit de bus gekomen is. Hier wordt een skivakantie gegarandeerd onvergetelijk.

meer weten

Naar de Skihotels

Skigebied Plan de Corones / Kronplatz

Skigebied Plan de Corones / Kronplatz

U kent het vast en zeker al: Plan de Corones / Kronplatz, skigebied nummer 1 van Zuid-Tirol, waar ook de vakantieregio zelf zijn naam aan te danken heeft. Dit skigebied, dat vanuit maar liefst vier plaatsen bereikbaar is, vanuit Valdaora, San Vigilio, Riscone en Perca, is niet alleen geliefd bij gezinnen met kinderen, maar ook bij gevorderden. Het pistenetwerk met ruim 100 kilometer aan pistes is bijzonder veelzijdig, er is een groot snowpark en een groot aantal eetgelegenheden. Uitstekende skischolen en zeer goede kinderopvang staan bovendien garant voor een onvergetelijke skivakantie in de Dolomieten. 
Plan de Corones / Kronplatz
Skigebied Alpe di Siusi / Seiser Alm

Skigebied Alpe di Siusi / Seiser Alm

Skiën op de grootste bergweide van Europa wordt gegarandeerd een unieke en heel bijzondere belevenis. Het skigebied Alpe di Siusi / Seiser Alm is aaneengesloten met het buurskigebied Val Gardena / Gröden en biedt op die manier 175 kilometer aan pistes voor kleine en grote skiërs. Het hoogtepunt in het skigebied is echter het snowpark. Voor de derde keer achter elkaar heeft dit skigebied tijdens de Skipass Awards 2016 de onderscheiding als Best Park, Best Jib Line en Best Pro Line in de wacht gesleept.
Alpe di Siusi / Seiser Alm
Skigebied Val Gardena

Skigebied Val Gardena / Grödnertal

Een skivakantie in Val Gardena / Grödnertal betekent verblijven in een van de mooiste en geliefdste skigebieden van Europa. Op zo rond 175 km afdalingen, bedekt met glinsterende poedersneeuw en omgeven door het unieke Dolomietenpanorama vinden zowel gezinnen als echte ski- en snowboardprofessionals hier voortreffelijke omstandigheden. Bovendien zijn de skigebieden in Val Gardena nog met ‘s werelds grootste skicomplex, Dolomiti Superski en nog 500 kilometer aan pistes rond het Sellamassief verbonden. Dus vooruit, in de startblokken: de skigebieden liggen al op u te wachten!
Val Gardena
Skigebied Alta Badia

Skigebied Alta Badia / Gadertal

Het skigebied Alta Badia / Gadertal is altijd een bezoek waard, want alleen al de namen „Gran Risa” of „Sellaronda” beloven afwisselend pisteplezier tijdens een skivakantie in de Dolomieten. Zowel ervaren skiërs al beginners en gezinnen vinden hier op 1400 en 2700 m boven zeeniveau een perfect skigebied met 130 km pistes alleen in Alta Badia / Gadertal. Aaneengesloten met de liften van Dolomiti Superski worden het er zelfs veel meer dan 500 kilometer aan pistes die van Alta Badia / Gadertal uit verkend kunnen worden. 
Alta Badia
Skigebied Tre Cime Dolomiti / Drei Zinnen Dolomiten

Skigebied Tre Cime Dolomiti / Drei Zinnen Dolomiten

93 kilometer aan pistes en 32 liften zorgen in Alta Pusteria / Hochpustertal voor een zeer afwisselend skigebied, waar u zowel gezinsvriendelijke afdalingen maar ook „zwarte“ pistes tegenkomt, d.w.z. pistes die als moeilijk geclassificeerd zijn. Door de zeer sneeuwzekere ligging biedt het skigebied Tre Cime Dolomiti / Drei Zinnen Dolomiten tot laat in het voorjaar steeds heel goed geprepareerde pistes, die tijdens een skivakantie voor veel plezier zorgen.
Tre Cime Dolomiti / Drei Zinnen Dolomiten