expand_less

 

   

Wandelen in de Dolomieten & Zuid-Tirol

Één zijn met de bergwereld - tijdens het wandelen in de Dolomieten. Als u de Zuid-Tiroolse bergtoppen al eens van dichtbij meegemaakt heeft, dan weet u precies welke bekoring zij op wandelvrienden en bergliefhebbers uitoefenen. Niemand kan zich aan hun machtige verschijning onttrekken.

Wandelen door de ongerepte natuur, bergkloven, bergkammen en heerlijke bossen. Een wandelvakantie in de Dolomieten leidt naar uitkijkpunten met uitzicht op bergen en gletsjers en over zonovergoten dalen. Wandelkaarten en goed bewegwijzerde en verzorgde wandelpaden brengen u probleemloos naar uw einddoel. Hoger gelegen wandeldoelen zijn ook makkelijk met de lift, de stoeltjeslift of de kabelbaan te bereiken. Van daaruit kunt u onbekommerd over de Zuid-Tiroolse bergpaden wandelen en heerlijke panorama’s bewonderen.

Iets bijzonders zijn de wandelingen in de Dolomieten allemaal. Over goed bewegwijzerde wandelpaden kunt u dan bekende doelen bereiken zoals de rondwandeling om de Tre Cime di Lavaredo / Drei Zinnen of kunt u de historische plaatsen die het toneel waren van de twee wereldoorlogen bereiken. En natuurlijk ook voor gezinnen met kinderen zijn er een heleboel mooie en interessante wandel- en themaroutes te ontdekken.

meer weten

Naar de Wandelhotels

Tre Cime di Lavaredo / Drei Zinnen

Tre Cime di Lavaredo / Drei Zinnen

Tijdens een wandelvakantie in Alta Pusteria / Hochpustertal wachten ontelbare bergen erop om bewandeld te worden. In de eerste plaats natuurlijk de wereldberoemde Drei Zinnen. Zij zijn het symbool van de vakantieregio en ook van het hele Dolomietengebied. Al van oudsher trekt deze markante drievoudige bergformatie met zijn onmiskenbare vorm wandelaars en kletteraars naar de vakantieregio in het oosten van de streek. 
Tre Cime di Lavaredo
Wandelen op de Alpe di Siusi / Seiseralmété

Wandelen op de Alpe di Siusi / Seiseralm

Uniek zijn de uitzichten en vergezichten die in de vakantieregio Alpe di Siusi / Seiser Alm aan de wandelliefhebber geboden worden. Beleef uw wandelvakantie op de fijnste manier. De aangename temperaturen maken van de Seiser Alm, de grootste bergweide van Europa een waar wandelparadijs voor groot en klein. Hier kunt u rustige wandelingen maken en inspannende bergtochten aan de voet van de Langkofel en de Schlern ondernemen.
Alpe di Siusi / Seiseralm
Wandelen in Val Gardena / Gröden

Wandelen in Val Gardena / Gröden

Tijdens een wandelvakantie in Val Gardena / Gröden wordt elke wandeling een heel bijzondere belevenis. Wie het over zomervakantie in Val Gardena / Gröden heeft, heeft het natuurlijk over de Dolomieten, de Ladinische cultuur en de oneindig veel wandelroutes en bergtochten die de vakantieregio zijn gasten te bieden heeft. Dankzij de hoge ligging en de talrijke liften kan in Val Gardena / Gröden elke wandelliefhebber, ook de rustigste, prachtige wandelingen midden in de steile Dolomieten ondernemen.
Val Gardena / Gröden
Wandelen in Valle Isarco / Eisacktal

Wandelen in Valle Isarco / Eisacktal

Wijnbergen, kastanjebossen, bergweiden en de majestueuze Dolomieten zijn tijdens het wandelen in Valle Isarco / Eisacktal steeds aanwezig. Omgeven door machtige bergtoppen en ondanks dat ietwat met een mild mediterraanachtig klimaat, is dit vakantiegebied een heel bijzonder wandelparadijs. Hier komt iedereen aan zijn trekken, want van rustige wandelingen met het hele gezin tot inspannendere bergtochten in de hoger gelegen contreien, bij het gevarieerde wandelrouteaanbod zit er van alles bij. 
Valle Isarco / Eisacktal
Wandelen in Alta Pusteria / Hochpustertal

Wandelen in Alta Pusteria / Hochpustertal

Veters van uw wandelschoenen al dichtgeknoopt? Rugzak al op uw rug? Dan vooruit, erop uit in de natuur - het berglandschap in Hochpustertal wacht op u. Rustige wandelpaden en wandelroutes van al naar alm of spectaculaire bergtochten maken van wandelen in Alta Pusteria / Hochpustertal een veelzijdige vakantiebelevenis. Hier in het rijk van het UNESCO Wereldnatuurerfgoed de Dolomieten volgt het ene natuurmonument na het andere. Hierbij zijn alleen de Tre Cime / Drei Zinnen, het wereldberoemde symbool van de „bleke bergen“, als bezienswaardigheid al genoeg.
Alta Pusteria / Hochpustertal