expand_less

 

   

Hotels, Campings & Vakantie in Val Venosta / Vinschgau

Val Venosta / Vinschgau – rijk aan contrasten en charmant

Van de Reschenpas tot Naturns strekt de Vakantieregio Val Venosta / Vinschgau zich uit. Het dal belooft zijn gasten een onvergetelijke vakantie in een hotel of op een camping. Geniet van de contrasten van het landschap, beleef de unieke sfeer van de zijdalen en leer op uw ontdekkingsreis door de vakantieregio leuke mensen kennen.

De in het schijnsel van de zon fel schitterende gletsjerreuzen van de Ortlergroep en de machtige bergtoppen van de Ötztaler Alpen nodigen uit om te wandelen en de bergen te beklimmen. Talrijke klettersteigen, indrukwekkende bergtochten, romantische “Waalwegen” – wandelpaden langs oude Zuid-Tiroolse irrigatiekanalen – en een overvloed aan andere toffe sport- en vrijetijdsmogelijkheden staan garant voor plezier, ontspanning en afwisseling voordat u zich ‘s avonds weer kunt laten verwennen in uw hotel of heerlijke uurtjes op de camping kunt doorbrengen.

Ook aan wintersportliefhebbers wordt tijdens een vakantie in Val Venosta / Vinschgau heel wat geboden. Of het nu om jong of oud, klein of groot gaat, de winter wordt hier een onvergetelijke belevenis. De fantastische skigebieden van de Ortler skiarena beschikken niet alleen over moderne liften, uitstekend geprepareerde pistes en diverse kilometerlange loipen, maar ook over aantrekkelijke rodelbanen en winterwandelroutes van unieke schoonheid. Laat u eenvoudig verrassen door deze prachtige regio en ook door het fantastische aanbod aan uitgelezen hotels en gemoedelijke campings in Val Venosta / Vinschgau.

meer weten

Hotels in Val Venosta

Reschensee

Skigebied

 

Bezienswaardigheden in Val Venosta / Vinschgau

Wie al eens te gast was in een hotel of op een camping in Val Venosta / Vinschgau kent het vast en zeker: het 6 km lange stuwmeer bij Graun, Lago di Resia / Reschensee. De boven het water uitstekende kerktoren siert menige ansichtkaart en is, ondanks zijn bewogen verleden, vandaag de dag een grote trekpleister voor actieve vakantiegangers die van heinde en ver komen.

Gelegen midden in het nationale park Stilfser Joch en omgeven door 14 drieduizend meter hoge bergen overheerst de Koning Ortler, de hoogste berg van Zuid-Tirol, de hele vakantieregio rondom Sulden in Vinschgau. De “hoogste bergspits van het Tiroolse land“ is 3905 m hoog. Wie zich een keer naar de Ortler laat leiden, een kenner is op alpinistisch gebied en vertrouwd is met gletsjers ervaart hier een hoogtegevoel dat zijn weerga niet kent.

Ook beroemd: het Laaser marmer, het witte goud van Vinschgau. New York, Miami, Abu Dhabi, Berlin – Laaser marmer is in de hele wereld erg gewild.
Ook een bezoek aan het middeleeuwse stadje Glorenza / Glurns is zeker de moeite waard. Hoge ringmuren, vestings- en stadstorens omgeven de kleinste stad van Zuid-Tirol met haar vele cultuurschatten.

Dompel u onder in deze veelvoud aan cultuur en landschap en ontdek vanuit de camping of het hotel het prachtige dal Val Venosta / Vinschgau.

 

Aanbevolen hotels & campings in Vinschgau


Ook dit is misschien interessant voor u ...