expand_less

 

   

Hotels, Campings & Vakantie in Bolzano / Bozen en omgeving

Bolzano / Bozen met zijn attracties en bezienswaardigheden

Historische straatjes, het beroemde oude stadsgedeelte met zijn Lauben (booggalerijen) en steegjes, monumenten, musea en burchten, de combinatie van alpine en mediterrane flair – welkom in de Zuid-Tiroolse provinciehoofdstad Bolzano/Bozen! Beneden het bruisende stadsleven in al zijn facetten, boven op de hoogvlakten puur natuur en ontspannende plekjes in overvloed: wijngaarden en boomgaarden, berglucht, een plekje in de zon – zoals bijvoorbeeld op de hoogvlakte Ritten. Een plaats om helemaal bij te komen. In ieder geval is Bolzano / Bozen rijk aan contrasten. En daar komen nog een heleboel bezienswaardigheden in Bolzano / Bozen bij. Of u nu geïnteresseerd bent in geschiedenis of cultuur, of een zomer- of wintervakantieganger bent, Bolzano / Bozen en zijn omgeving weten alle vakantiegangers steeds weer enthousiast te maken. Alleen al het bekken van Bolzano / Bozen kan met zijn circa 40 burchten bogen op het grootste aantal burchten per vierkante meter van Europa en diverse zwemmeren zoals het Kalterer meer of de Montiggler meren maken het zuidelijke vakantieplezier compleet.

Noemenswaardig is natuurlijk ook het aanbod aan hotels in Bolzano/Bozen en ook de mogelijkheid om te kamperen, allemaal ideale uitgangspunten voor enthousiaste wandelaars en bergbeklimmers, die hier in het Zuid-Tiroolse middelgebergte de beste voorwaarden vinden om heerlijke wandelingen te maken. En heeft u het bonte palet aan de stadjes en dorpen in de vakantieregio in het zuiden van Zuid-Tirol die een bezoek waard zijn verkend en de talrijke bezienswaardigheden in Bolzano / Bozen bezichtigd, dan is er niets heerlijkers dan u in het door u uitgekozen hotel in Bolzano / Bozen te ontspannen of aangename uurtjes op de camping door te brengen.

meer weten

Hotels in Bolzano Ötzi, de wereldberoemde gletsjermummie

Bolzano / Bozen

Lago di Caldaro

 

Bezienswaardigheden in Bolzano / Bozen voor groot en klein

De symbiose tussen noord en zuid die u in Bolzano / Bozen en in de hele vakantieregio in het zuiden van Zuid-Tirol waar u ook gaat en staat tegenkomt is echt een unicum. Groene parken, prachtige promenades, schilderachtige steegjes, romantische booggalerijen die uitnodigen om door de provinciehoofdstad te slenteren, ontelbare doelen voor een wandeling of een uitstapje in de omgeving, waar een fascinerende wereld voor u opengaat. De hoogvlakte Ritten leent zich bij uitstek om boven Bozen van de avondzon te genieten terwijl de Zuid-Tiroolse wijnroute u uitnodigt voor een tocht door knusse dorpen in de vakantieregio en het proeven van edele druppels. Bij de belangrijkste bezienswaardigheden rondom Bolzano / Bozen hoort natuurlijk ook de Bozner Dom en de “man uit het ijs oftewel de gletsjermummie” “Ötzi” in het Archeologisch Museum, terwijl rond de kerstperiode natuurlijk de kerstmarkt met zijn onweerstaanbare charme duizenden bezoekers trekt. Daar komt nog een keur aan voortreffelijke hotels in Bolzano / Bozen en eersteklas campings bij die van uw vakantie een onvergetelijke belevenis maken.

 

Aanbevolen hotels & campings in Bolzano | Bozen en omgeving

Er zijn helaas geen accommodaties gevonden in deze vakantieregio. Hier vindt u het aanbod van accommodaties in de nabijgelegen vakantieregio’s.
Hotel Fischer
Bressanone / S. Andrea
Naar de website

Deze tips kunnen u interesseren