expand_less

 

   

Klimaattunnel Prettau in het Tauferer Ahrntal

Beleef allergievrije vakantiedagen in één van de mooiste zijdalen van Zuid-Tirol, in Prettau in het Ahrntal. Deze plaats is door zijn klimaattunnel tot ver over de landsgrenzen heen bekend.

Met de mijnspoorbaan bereikt men de mijngang, die zich op 1.100 m binnen in de berg bevindt. De grottentherapie, die hier wordt toegepast, werd gedurende de tweede wereldoorlog bij een bombardement in het Sauerland per toeval ontdekt. Toen werd vastgesteld, dat het in een mijngang heersende microklimaat de symptomen van chronische aandoeningen, zoals astma en neurodermitis, verzacht. In de Prettauer klimaattunnel kunnen patiënten zich medisch laten adviseren en zich door artsen gedurende de, in het meest ideale geval, twee weken durende therapie laten begeleiden. Veel mensen met diverse ziektebeelden hebben hier reeds verzachting of zelfs genezing mogen ervaren.

De gezondheidsvakanties in het Ahrntal zijn een belevenis voor iedereen. Wandelen, ontspannen en de stress van alledag vergeten, omgeven door ongerepte natuur. Adem de milde, pollenvrije lucht in en rond het gezondheids- en ademcentrum in het dal van de 80 ruim 3000 m hoge bergtoppen in. Gespecialiseerde hotels bieden bovendien geweldige vakantiedeals in de buurt van de klimaattunnel.

meer weten

Hotels Plan de Corones Hotels in Val Pusteria

Meer informatie m.b.t. de klimaattunnel Prettau:
Tel. : +39 0474 654523
Fax +39 0474 654698
www.ich-atme.comlaunch

Klimaattunnel Prettau in het Tauferer Ahrntal