expand_less

 

   

Hotels, Campings & Vakantie in Merano / Meran en omgeving

Vakantieregio Merano / Meran – een ontspanningsparadijs

De omgeving van Merano / Meran wordt met recht beschouwd als een waar ontspannings- en wandelparadijs. Liggend aan de zuidkant van de Alpen heeft deze unieke vakantieregio met zijn milde klimaat en fantastisch natuurschoon, zijn bezoekers volop unieke hotels en campings maar ook bezienswaardigheden te bieden.

De zacht glooiende dallandschappen en de hoog verheven bergtoppen van de Texelgroep, die het vakantiegebied rondom Merano / Meran omlijsten, bieden de ideale voorwaarden voor bergbeklimmen en kletteren. De ontelbare “Waalwegen” – wandelpaden langs oude Zuid-Tiroolse irrigatiekanalen – en de prachtige promenades leiden door de onvergetelijke schoonheid van het landschap.

Een vakantie in Merano / Meran in een hotel of op een camping wordt echter ook in het koudere jaargetijde een onvergetelijke belevenis. Wintersportliefhebbers kunnen rekenen op diverse toffe skigebieden en ook tijdens het rodelen, langlaufen of winterwandelen zult u zich heerlijk voelen.

Ook cultuurbevlogen vakantiegangers wordt hier nogal wat geboden. In de regio is een veelvoud aan interessante bezienswaardigheden die garant staan voor een fascinerend kijkje in de Zuid-Tiroolse cultuur en geschiedenis.

meer weten

Hotels in Merano

Merano/ Meran in Zuid-Tirol

Skigebied Meran 2000

 

Bezienswaardigheden en attracties rondom Merano / Meran

Verheug u op de veelvoud aan contrasten van de witte schitterende bergtoppen en sprookjesachtig bloeiende boomgaarden en de palmen langs de promenades. Geniet van de rust waardoor de pittoreske vakantieplaatsen rondom Merano / Meran gekenmerkt worden. Breng uw vakantie door in een hotel of op een camping in deze unieke vakantieregio die gekenmerkt wordt door een mediterraan-alpine klimaat en werp een heel bijzondere blik op de volgende bezienswaardigheden en attracties: 
De tuinen van Trauttmansdorff die op een oppervlakte van 12 ha meer dan 80 tuinlandschappen uit de hele wereld presenteren. Schloss Tirol, de stamburcht van de graven van Tirol en het belangrijkste burchtcomplex van Zuid-Tirol. Of wat dacht u van een leuke rodeltocht ook in de zomer? Door Alpin Bob Meran 2000 is dit ook mogelijk! En niet te vergeten natuurlijk de Thermen van Meran met 25 baden en het unieke sauna-, spa- en vitaallandschap.

 

Aanbevolen hotels & campings in Meran en omgeving


Nog meer tips voor uw vakantie