expand_less

 

   

Vakantie in de Dolomieten in Italië

De Drei Zinnen, de wereldbekende drievoudige pieken zijn het visitekaartje van de Dolomieten, maar verreweg niet de enige bezienswaardigheid in het land van de bleke bergen! Natuurliefhebbende bergbeklimmers, wandelaars en wintersportfans staat bij een vakantie in de Dolomieten in Italië een grandioos vrijetijdsparadijs te wachten!

Dankzij het unieke landschapsschoon van de steile bergrotsen zijn grote gedeelten van de Dolomieten uitverkoren tot Wereldnatuurerfgoed van UNESCO en staan onder bijzondere bescherming. Toch heeft u de mogelijkheid om tijdens een vakantie in de Dolomieten dit beschermde paradijs tijdens het wandelen, bergbeklimmen, fietsen of mountainbiken te verkennen!

Niet minder spectaculair is een vakantie in de Dolomieten ook in het koude jaargetijde, omdat een glinsterend sneeuwdek het landschap dan in smetteloos wit hult. In het skicentrum Dolomiti Superski staan skiërs en snowboarders grandioze pistes in alle moeilijkheidsgraden te wachten, terwijl gepassioneerde langlaufers, sneeuwschoenwandelaars en toerskiërs de besneeuwde Dolomieten op eigen houtje kunnen verkennen.

meer weten

Naar de themahotels

Tre Cime Dolomiti / Drei Zinnen Dolomiten

Tre Cime Dolomiti / Drei Zinnen Dolomiten

Met het natuurpark Sextner Dolomiten en het natuurpark Fanes-Sennes-Prags staan grote delen van de vakantieregio Tre Cime Dolomiti / Drei Zinnen Dolomiten onder natuurbescherming. Tijdens een vakantie in de Dolomieten in Italië kunnen de vakantiegangers zich in de zomer ontspannen tijdens prachtige wandelingen, aan schilderachtige bergmeren zoals het beroemde meer Lago di Braies of in het idyllische dal Val Fiscalina. In de winter verandert het bijzonder rustige dal Alta Pusteria / Hochpustertal in een sneeuwzeker winterparadijs  met fantastische skipistes, langlaufloipen en vlotte rodelbanen.
Tre Cime Dolomiti / Drei Zinnen Dolomiten
Plan de Corones / Kronplatz

Plan de Corones / Kronplatz

Het modernste en grootste skigebied van Europa bevindt zich in het hartje van Zuid-Tirol! Geniet tijdens de overweldigende afdalingen van Plan de Corones / Kronplatz van een grandioos uitzicht op de Dolomieten en laat u culinair verwennen bij één van de sfeervolle eetgelegenheden. Een vakantie in de Dolomieten in Kronplatz in de zomer biedt zeker niet minder afwisseling, want dan staan u niet alleen mooie wandelingen, mountainbike- en fietstrails te wachten maar ook menig extreem avontuur. U mag hooggespannen verwachtingen hebben!
Plan de Corones / Kronplatz
Val Pusteria / Pustertal

Val Pusteria / Pustertal

Val Pusteria / Pustertal is een vakantieregio die niet afwisselender zou kunnen zijn. Van de bleke bergen van de Dolomieten in Alta Pustertia / Hochpustertal tot de machtige 3000 meter hoge bergen in Valli di Tures e Aurina / Tauferer Ahrntal tot het idyllische almengebied Rio Pusteria / Gitschberg-Jochtal wordt hier voor elk wat wils geboden. Verken het dal Val Pusteria / Pustertal tijdens een vakantie in de Dolomieten en ontdek de vele bezienswaardigheden!
Val Pusteria / Pustertal
Alta Badia / Gadertal

Alta Badia / Gadertal

Bij de wintersporters is de vakantieregio Alta Badia / Gadertal allang een begrip, omdat juist hier elk jaar op de legendarische Gran Risa de Wereldkampioenschappen Reuzenslalom gehouden worden. Maar een vakantie in de Dolomieten is ook in de zomer onvergetelijk mooi want dan staat u in Alta Badia / Gadertal een grandioos wandel-, kletter- en fietsparadijs te wachten.
Alta Badia / Gadertal
Val Gardena / Gröden

Val Gardena / Gröden

Door de Ladinische taal, de bruisende cultuur, het fantastische landschap van de Dolomieten en de hartelijkheid van de bewoners is de vakantieregio Val Gardena / Gröden al van oudsher zo geliefd. Tijdens een vakantie in de Dolomieten in Italië staan u in elk jaargetijde talloze mogelijkheden wachten om uw vrije tijd te besteden. In Val Gardena / Gröden bent u verzekerd van echte ontspanning en onvergetelijke belevenissen!
Val Gardena / Gröden
Alpe di Siusi / Seiseralm

Alpe di Siusi / Seiseralm

De vakantieregio Alpe de Siusi / Seisertalm staat natuurlijk in de eerste plaats bekend om de grootste alpenweide van Europa, de Alpe di Siusi / Seiseralm en de populaire muziekgroep Kastelruther Spaztzen. Deze twee attracties zijn slechts een voorproefje van een regio die nog veel meer schatten en schoonheid te bieden heeft. Ontdek deze fascinerende en afwisselende vakantieregio tijdens de talrijke vrijetijdsondernemingen die hier het hele jaar door aangeboden worden. Een vakantie in de Dolomieten wordt hier echt een onvergetelijke belevenis!
Alpe di Siuisi / Seiseralm
Val d'Ega / Eggental

Val d'Ega / Eggental

Karersee, Rosengarten en Latemar zijn slechts een paar van de voorbeelden van het natuurschoon dat u tijdens een vakantie in de Dolomieten in de vakantieregio Val d'Ega / Eggental te wachten staat. Terwijl in de zomer tijdens het wandelen frisse lucht bijtanken op het programma staat regeert in de winter koning skisport. Genieten en ontspannen vormen in Val d'Ega / Eggental een perfecte symbiotische combinatie!
Val d'Ega / Eggental